Det viktigste er å delta

Når vi den 30. januar 2020 hører startskuddet for årets Norgesmesterskap i langrenn på Konnerud er vår drøm at hele Drammen skal delta!  Vi ønsker at stadion, tribuner og løyper skal være fulle av feststemte og glade folk i alle aldre, med norske flagg og fargerike plakater.

Glade mennesker som heier og støtter skiløperne som i våre tøffe skiløyper kjemper om å bli best i Norge.  Det er hva vi ønsker å vise resten av Norge gjennom de ti-talls timene med direktesendt TV laget av NRK.

Visste du forresten at pengene som vi tjener på å arrangere NM går direkte tilbake til de som er aktive i idrett i klubbene som hjelper til?  De som jobber dugnad er tilknyttet gruppene på Konnerud eller de er fra andre skiklubber i distriktet.  Det vil si at timene man jobber avregnes og pengene overføres de aktuelle grupper/lag. På denne måten får gruppene midler som bruke stil utstyr og aktivitet for barn og unge, enten de nå spiller fotball, håndball, bandy, sykler, løper orientering eller går på ski.  I tillegg til at overskuddet går tilbake til de aktive, har vi også fått pengegaver som er investert i anlegg.  Anlegg som varer vesentlig lenger enn de 4 dagene med renn.  Det er anlegg alle og enhver kan ha glede av i årene som kommer.

Alle gode ting er tre

Det er flere måter du kan bidra til at NM blir en suksess for løperne og deres støtteapparat og familier, for NRK og alle TV-seerne og ikke minst for Konnerud Idrettslag.

  1. Du kan jobbe dugnad som frivillig. Det finnes mange forskjellige jobber, både ute og inne, noen krever spesifikk erfaring/kunnskap og andre krever kun smil og hjelpsomhet.  Fortell oss hva liker å gjøre og vi skal finne en jobb til deg.  Send mail til og meld din interesse.  Du kan bli sliten og kanskje litt kald – men vi kan garantere at du får en opplevelse som du kan leve lenge på!
  1. Du kan kjøpe billetter og se rennet fra tribune eller fra de billetterte områdene inne på skistadion. Her vil det bli mange folk og mye aktivitet.  Du har mulighet for å kjøpe mat og drikke og du vil få se og oppleve løperne på nært hold.  Oversikt over billettyper finner du på  nettsiden vår skinm2020.no. Her er også link til hvor du kan kjøpe billetter.
  1. Du kan også være med som publikum ute i skogen, langs løypene. Inviter kjente fra nær og fjern, kle dere godt og gå i samlet flokk hjemmenfra og ut i løypenettet.  Du kan ta med deg mat og drikke og lage en god sitteplass nær løypa hvor du kan stått tett inntil sporet å heie.  Vi skal bruke løyper på hver side av skistadion (rød=syd og blå=nord).  Sjekk hvilken da vi bruker de forskjellige løypene.  Det legges til rette for enkel adkomst inn til løypene.  Det er lov til å tenne bål ute i skogen, husk bare å ta hensyn til løperne og legge bålet minst 15 m fra løypa (sjekk vindretning).

Uansett hvordan du velger å delta – bruk bena og gå til stadion.  Blir det for langt å gå kan du ta bussen.

Det er begrenset med parkeringsplasser så vi satser alle våre kort på et godt busstilbud.  Kommer du fra Drammen er det enklest for deg å ta bussen. De som kommer fra Mjøndalen blir dirigert til Vestbygda for parkering og shuttlebuss tilbake til stadion.  Publikum som kommer sørfra kan kjøre om Skoger, parkere på Vestbygda og ta shuttlebussen.

Bli med å vis at på Konnerud og i Drammen står vi sammen – SAMMEN om Ski NM 2020!

Vi vil veldig gjerne ha med akkurat deg med på laget!