Erik Røste, President i Norges Skiforbund hilser deg velkommen

Kjære skivenner – Velkommen til NM på Konnerud

NM i langrenn har klart å opprettholde sin status som et av årets høydepunkt og for de aller fleste deltakere, årets viktigste skirenn. NM er lagt til en tid på året hvor langrennsinteressen er størst nettopp fordi en ser hvilken betydning et NM har for langrenns-Norge. Interessen for NM i langrenn er imponerende stor og er noe av det viktigste vi forvalter. På NM samles langrenns-Norge.

På NM ser vi den imponerende bredden i norsk langrenn, hvor de som representerer Norge i WC hver helg deltar sammen med alle lokale langrennsløpere. Skal NM i langrenn beholde sin posisjon må det være en opplevelse å være med. For alle. Ikke minst for de som ikke er aller best.

I år er det Konnerud Idrettslag som er arrangør. Et stort idrettslag med over 3.000 medlemmer. Anlegget på Konnerud er et moderne skianlegg som er svært godt egnet for et stort arrangement som NM er. Der er alle nødvendige fasiliteter. Konnerud er en meget erfaren arrangør. Hvert år siden 2003 har Konnerud arrangert WC renn i langrenn. I tillegg arrangeres det både ukentlige karusellrenn og større renn regelmessig. Alt lagt til rette for at det skal bli et minnerikt mesterskap for alle.

Dugnadsånden lever i beste velgående på Konnerud. Til årets arrangement stiller idrettslaget med ikke mindre enn 500 funksjonærer. Det er imponerende og et godt eksempel på den flotte jobben som gjøre i ski-Norge hver eneste dag hele året rundt. Uten den daglige jobben i klubbene basert på sunne og gode verdier i et trygt miljø, ville det ikke komme nye internasjonale stjerner. Det er i klubbene grunnlaget for den vedvarende suksessen som norsk langrenn har hatt i flere ti-år legges.

Mildværet i januar har skapt store utfordringer for årets NM. Uten en virkelig imponerende dugnadsinnsats og et stort spleiselag med bidrag fra mange med tilkjøring av snø fra Kongsberg Skisenter, hadde det ikke vært mulig å gjennomføre.

Tusen takk til alle som har bidratt til å få dette til.

Det skal kåres hele 18 norgesmestere i løpet av NM dagene på Konnerud. Kongepokalen skal deles ut til vinneren av lørdagens renn både i kvinne- og herreklassen. Lokalt er det knyttet ekstra spenning til søndagens stafetter. Det er klubbenes festdag. Konnerud ble nummer 5 i fjorårets NM stafett for kvinner med et ungt lag. Satsingen på jentene i Konnerud er imponerende og viser flotte resultater.

Også i år kommer Hans Majestet Kong Harald på besøk til NM i langrenn. Vi er både stolte og takknemlige for kongens deltagelse. Det setter en ekstra spiss på arrangementet og er med å sikre NM festen.

Jeg ønsker med dette alle lykke til med arrangementet og ser fram til hyggelige og spennende dager på Konnerud.

Oslo, 27. januar 2020
Erik Røste
Skipresident