Imponerende mange lokale lag i stafetten

SkiNM2020 og stafetten har virkelig skapt engasjement i det lokale skimiljøet. Fra Buskerud skikrets er det påmeldt 93 løpere fordelt å 31 lag, 51 menn fordelt på 17 lag og 14 lag med 42 kvinner. Det blir garantert liv og lokale dueller i tillegg til kampen om å bli landets beste stafettlag.

Lørdag ettermiddag traff vi de fleste av Konneruds egne løpere når de ble briefet av trener Mads Madsgård på klubbhuset. Det var en offensiv Mads, som etter å ha fortalt om brikker, veksling, stavposter og andre praktiske detaljer, hadde en klar beskjed til løperne; «Gi alt, hele veien og på alle etappene!» Mads var svært fornøyd med at klubben stiller med rekordmange lag. Ni lag er to flere en forrige rekord som ble satt på Gåsebu.

Like imponerende som antall lag er det faktum at brorparten av løperne er juniorer. To jenter og to gutter er født så sent som i 2003. Aller yngst er Alex Hovland som ikke fyller 17 år før i oktober. Tiril Holen fylte nettopp 17 år. Den spente debutanten gleder seg til å gå på hjemmebane og ser frem til at det kommer mange å heier. «Det er stort å få delta i NM», legger hun til. Vi spør Maria Hartz Melling, som er året eldre en Tiril, om hva som ligger bak den store bredden; «Det er veldig mange som synes det er kjempegøy å gå på ski. I tillegg er det et veldig godt miljø og mye moro på trening», sier hun.

«Det å ha det gøy»- går igjen hos alle vi prater med. Fra stolt mamma og nestleder i organisasjonskomiteen Ingunn Lysaker Norbom, som har med de to gutta sine, Vetle og Sindre,  på stafetten, til debutanten Stian Hage Nilsen; «Det blir gøy»,  sier han. Stian har nettopp fått beskjed om at han skal gå første etappe, og han har naturlig nok ennå ikke har rukket å legge en god plan.

Henrik Laukli gleder seg også, ikke minst til stemningen, og han har samme fokus som resten; «Vi er fortsatt juniorer og skal ha det morsomt», påpeker Henrik.

Så drar løperne ut for å ta lagbilder før det er en siste trening og taktikkprat med respektive lag og levering av  utvalgte ski til Bjørn Myhre Sport for prepping.

Konnerudløperne vil gå i den velkjente gule dressen, og husk å heie litt ekstra på alle sammen når de passerer deg i morgen!