Knøtte-NM på Konnerud!

Barnehagens kick-off og ungdomskolens opptakt til Ski NM 2020

Fredag 24. januar stod 120 barn fra barnehagene på Konnerud stilt opp med startnummer på brystet, ansikt fylt av forventning og øyne som glødet av glede, og litt redsel. Ute på den grønne gressmatta på Konnerud Stadion var de 55 elevene i åttende trinn fra aktiv profilen på Svensedammen Skole i full gang med å sette opp aktiviteter for barna. Egentlig skulle vi gått på ski, men værguden, global oppvarming eller hvem det nå er som styrer sjappa var ikke med oss på det. Like greit, mente kanskje noen foreldre som slapp å dra med ski til barnehagen den dagen. Like greit tenkte i hvert fall ungdommen, som ikke lot seg affisere av utfordringen som lå i å gå fra løypesetter til å bli ansvarlig for «nappe hale». Eller rennansvarlig som nå måtte engasjert vise med kroppen hvordan danseleken går for seg.

Forventning. Hele dagen lyste av det.

Barna som skulle møte kjente eller ukjente ungdommer. Ungdommer, som ikke var sikre på hvor små førskolebarn egentlig er. De har bare øvd seg som aktivitetsledere for barneskole. Lærere fra Svensedammen som i hvert fall ikke husket hvor små barnehagebarn var, men som var sikre på drivkraften i ungdomsgruppen. Førskolelærere og assistenter som lurte på hvordan et arrangement med 120 fire og femåringer skulle gå for seg med sånn passe kontroll. Jeg med en forventning om gode møter mellom mennesker. Og det ble det.

Ungdommene var topp forbilder for barna i aktivitet. Som vaffelstekere og saftlagere. Som grillmestre. Som ansvarlige for premieseremoni. Som medieansvarlige som dokumenterte og tok bilder. Som toalettansvarlige med et smil på lur. Som crew som bidro på alt. Som speaker med kyndig ledelse. Som musikkansvarlig med tidsriktige barnelåter. Som startnummeransvarlige med et smil i velkomsten, med personlig nummer til barna. – Jammen gav vel ikke en gud eller global oppvarming oss sol også.

Stolte barn endte dagen med en medalje rundt halsen, et nytt bekjentskap til en ungdom, som hadde gitt dem ekstra oppmerksomhet, og en billett til årets SKI NM på diplomet sitt. Ledere og lærere gikk hjem med en følelse av at dette burde man gjøre mer av.

Takk for innsatsen fra alle førskolebarna og fireåringene fra barnehagene Svensedammen, Jordbrekk, Rådyrtåkket, Amicus, Blåbærtoppen, Torsbergskogen, Gåserud og Solhaugen, som kunne være med denne gangen. Takk til Meny Konnerud, Klausen Bakerier og Coop Extra som gav ulik spons. Takk til de gruppene i idrettslaget som la til rette for dette gjennom utlån av bane, vaffeljern, toaletter, kjegler, vester og lignende. Dette var en lokal dugnad som gjorde alle involverte litt gladere -og en fin erfaring rikere – i solskinnet.

Nå er vi klare for det voksne Norgesmesterskapet. Måtte det bli like vellykket!

Brage,
Sportslig Leder KIL