Løypestatus søndag 26.januar

3-4000 kubikk med snø er kjørt fra Kongsberg og fordelt i løypene. Værmeldingen ser også bra ut for det neste dagene. Det er til og med muligheter for natursnø. Rennleder Kenneth Holth fra IF Birkebeineren og løypesjef Per Olav Laukli er trygge på at vi skal kunne tilby topp løyper når NM starter på torsdag. Det ligger en betydelig ekstra dugnadsinnsats og bidrag for lokale bedrifter bak de flotte løypene.

Når jeg treffer Per Olav og Kenneth i lav ettermiddagssol på stadion søndag ser det virkelig ut til å ligge an til drømmeforhold. Det er full aktivitet rundt i området, ikke minst av løypekjørerne som foretar de siste utjevninger av den tilkjørte snøen.

Det er et solid dekke med snø, og selv om alle håper at nedbøren som er meldt skal komme som snø, så er gutta helt sikre på at løypene skal holde fint selv om det kommer regn. «Det blir bare litt mer isete om det kommer regn» sier Per Olav.

Bak disse fine forholdene ligger det ikke bare mange timer med frivillig innsats fra mange mennesker, men også bidrag fra bedrifter i distriktet.

Det første de måtte gjøre var å vurdere forholdene og beregne snømengden de hadde behov for. Sist søndag tok de i mot og organiserte deponi for snøen som ble levert av Isachsen og de andre bedriftene som bidro med transport. Det ble en lang dag og natt, de startet  klokken tre på ettermiddagen og holdt på til klokken tre om natten.

Fra mandag til torsdag jobbet ett team på syv personer, inkludert løypekjørerne, med å fordele snøen i løypa. Nøye planlegging av kjøreruter og kontinuerlig kommunikasjon over samband var nødvendig. I de bratte og isete løypene kan det fort gå galt, men med erfarne folk og god planlegging har de fått snøen ut uten uhell.

Det er et imponerende stykke arbeid som er gjort og vi er så glad for å kunne se at dugnadsånden så absolutt ikke er død her i Drammen.  Det er fortsatt flere dager igjen til NM og du vil garantert se dugnadsarbeiderne i sving døgnet rundt.

Møter du noen som jobber for NM – gi de en «high five» og et klapp på skulderen!  Makan til dugnadsånd skal du lete lenge etter!