OL- og VM-speakeren til NM på Konnerud

Han kalles gjerne ”verdens beste speaker”.  Ingen andre kan matche CV’en til Kjell-Erik Kristiansen. Han har gjort 8 OL, snart 50 VM og nærmere 1.000 World Cup-arrangementer.

Nå er han klar for ski-NM på Konnerud.

Ingen andre land får så mye ut av et nasjonalt mesterskap som Norge. Derfor er det ekstra artig å få være med på dette gang på gang, sier speakeren som i løpet av sin snart 35-årige karriére har mistet tellingen på hvor mange NM han har gjort.

Jeg gleder meg voldsomt selv om jeg har gjort mange NM tidligere. Det er en fin arena på Konnerud og jeg har jo gjort World Cup der tidligere, sier 59-åringen fra Mysen som denne gangen slipper å bruke alle språkene som han er så kjent for.

Bare i 2019 var han hovedspeaker på fire forskjellige VM. Mange hørte ham sikkert på enten ski-VM i Seefeld, VM i skiskyting i Östersund, VM i telemark på Rjukan eller VM i orientering i Østfold.

Ellers er jo Kjell-Erik Kristiansen stemmen fra World Cup-sprinten i Drammen der han har vært med hele veien.

  • Det er også en spennende opplevelse hver gang. Jeg husker i 2015 da jeg avbrøt VM i skiskyting i Kontiolahti og reiste hjem for å gjøre World Cup i Drammen for å returnere til Finland samme kveld.

Med speakererfaring fra 21 forskjellige land kan ingen nærme seg østfoldingens liste.

  • Men nå blir jo NM i mitt eget fylke, skratter han og tenker på att både Buskerud og Østfold tilhører nye Viken.

Hva forventer han seg da av NM på Konnerud?

  • Jeg er svært imponert over at arrangøren har fått til et NM med den dårlige vinteren vi har. Dessuten vet vi jo at våre norske løpere er blant de aller beste i verden, så det blir helt sikkert konkurranser på aller høyeste nivå – akkurat som vi opplevde i Meråker ifjor da Emil Iversen ble NM-konge på hjemmebane.

Fra NM drar Kristiansen videre til verdenscupen i Falun. Han bodde nesten 15 år i nabobyen Borlänge og har datteren Moa som tilhører det svenske langrennslandslaget.

På bildet ser vi Kjell-Erik Kristiansen i speakerbua under verdenscupsprinten i Drammen. Foto: kekstock.com